Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
 
 
MARTIAL-ARTS  SCHOOL  BODHI  DHARMA
KEMPO - DJU-SU - KICKBOKSEN - TAICHI - KUBOTAN - MARTIAL FIT

 

Dju-Su examen 16 Febr.2020

Dju-Su examens 16 februari 2020

Ook de Dju-Su examenlijst is gereed.
Dju-Su is moderne zelfverdediging, de examens zijn niet zoals bij de traditionele kunsten.
Alle leden van Shaolin Kempo Kung-fu en Dju-Su kunnen zich aanmelden voor dit examen.
Het examen is in de vorm van een seminar / training waarbij technieken die al eens in de lessen zijn langsgekomen intensief doorgenomen worden. Met elk examen groei je weer een niveau verder.

Als je eenmaal bruin hebt dan wordt er een groep geformeerd die een vast lesplan naar de zwarte band krijgt. Middels 12 intensieve trainingen worden (modulair) technieken doorgenomen en aan het eind van de training wordt het examen afgenomen. Als alle 12 trainingen zijn gevolgd krijg je de zwarte band. In de regel betekent dit dat iemand minstens 6 jaar traint voordat hij/zij een zwarte band kan behalen.

Wil jij je ook opgeven voor het examen? Doe dit dan uiterlijk een week van te voren.

Hierbij ook de stof en de eerste kandidatenlijst. Laat uiterlijk een week van te voren weten of je aanwezig bent!

EXAMENS Shaolin Kempo Kung-fu Maart 2020

Beste leden,

De definitieve datum voor de Shaolin Kempo Kung-fu examens is bekend. De examens vinden plaats op Zondag 1 maart 2020. 
De examenkandidaten hebben dus nog even de tijd om zich hierop goed voor te bereiden...
In  onderstaand schema zie je of je op examen mag. 

Geef uiterlijk vóór 21 Februari door of je wilt deelnemen aan het examen. 

De examenkosten bedragen € 10,00 ( inclusief band en diploma); contant betalen vóór aanvang van het examen.
De examenkandidaten dienen er voor te zorgen dat ze netjes gekleed zijn ( kempo-gi met band) en uiterlijk 15 minuten voor aanvang aanwezig zijn.

 

 

WIJZIGINGEN 2020

KIDS SAFE SCHOOL


Kids Safe School
Kinderen moeten veilig kunnen sporten! We merken dat dit ook in de media steeds meer aandacht krijgt. Al onze leraren en assistenten zijn intern en veelal ook extern goed opgeleid. Wij besteden altijd al aandacht aan het omgaan met kinderen in alle aspecten. Om dit expliciet duidelijk te maken, hebben we voor onze media een flyer gemaakt met voor ons zeer belangrijke normen en waarden die wij hier omtrent hanteren. Kort, bondig en overzichtelijk. Niet tot in detail uitgewerkt, veelal wordt het dan niet gelezen en komt onze boodschap niet over. We hebben natuurlijk ook een uitvoerig protocol. Deze updaten we achter de schermen en is onderdeel van onze interne opleidingen.
We noemen onszelf een 'Kids Safe School'. Kinderen kunnen bij ons veilig sporten. Er kan altijd iets gebeuren, dat valt nooit uit te sluiten maar wij doen er alles aan risico's zo klein mogelijk te maken. Onze flyer met logo is door ons zelf gemaakt. Iedereen mag dit kopieren of gebruiken, wij gunnen ook kids bij andere scholen een veilige omgeving.

Klik op het logo onderaan de webpagina om onze flyer te lezen.

RICO VERHOEVEN vs BADR HARI

RICO VERHOEVEN vs BADR HARI

Vandaag (21 dec 2019) was eindelijk de wedstrijd.
We hadden hier een kleine interne wedstrijd aan gekoppeld voor onze kickboksleden.
Het ging om de juiste voorspelling van de winnaar, de ronde en de ronde tijd.
Voor de winnaar in de jeugdgroep en de winnaar in de seniorengroep hebben we een schitterend T-shirt.

De winnaar van de seniorengroep is Jann M.
Hij gaf op: Rico, ronde 3, 1.00 minuut

De winnaar van de juniorengroep is Sophie S.
Zij gaf op:Rico, ronde 3, 2:25 minuut

T-Shirt komt zo snel mogelijk jullie kant op. Gefeliciteerd.

Ik heb in de app-groepen mijn mening gegeven, maar vele mensen - vele meningen. Respect voor beide vechters!

De wedstrijd is officieel gewonnen door Rico.
Maar als Badr niet geblesseerd was geraakt was het nog steeds 50/50, wie zou winnen blijft ongewis. Ook al ben ik voor Rico, ik kan absoluut niet zeggen dat Rico overtuigend zou winnen. Badr was zeker een goede tegenstander en het verschil tussen de vechters was erg klein. In dat opzicht erg knap van Badr omdat die veel minder (nauwelijks) wedstrijden draait. Wat als die dat wel had gedaan?
Op punten stond Badr voor. 2 knockdowns is simpelweg meer waard dan een paar keer goed doorkomen en scoren.
Rico had zijn dekking opvallend slordig, normaal zit hij er dieper in en kun je hem moeilijk raken, nu was zijn rechter vaak te laag. Badr was goed gefocust, maar als Rico aanzette had die daar niet veel antwoord op.
Badr was conditioneel al een heel eind op aan het einde van de 2e ronde. Rico is een diesel en komt steeds meer op gang. Dus het was interessant geweest om te zien hoe het verder was gegaan.
Rico is een qua combinaties technisch vaardige vechter, zet goed druk en blijft combineren. Rico moet hopen dat die daardoor een keer een knock-out kan forceren.
Badr is wat minder in combineren maar kijkt scherp en kan in één keer onverwacht exploderen. Als Badr een techniek weet te raken is het knock-out potentieel vele malen hoger.
In dit gevecht heel veel wat-als situaties. Als Badr iets lager had ge-stoot op de kaak was Rico misschien niet meer overeind gekomen, maar ik heb Rico ook een paar keer goed zien doorkomen en weet van zijn vorige partijen dat hij naarmate de wedstrijd vordert steeds meer groeit en gevaarlijker wordt.
Wat is een goede vechter? Simpel: degene die weet te winnen. Dit heeft te maken met techniek, knock-out potentieel, conditie, tactisch inzicht, timing, lichamelijke conditie. Je kan ook stellen na 2x geblesseerd te zijn uitgevallen dat Badr lichamelijk zwakker lijkt (leeftijd? Minder wedstrijdritme?). En in een echt gevecht zou Rico dus duidelijk 2x gewonnen hebben, immers na zo’n blessure is de ander immobiel en kan het sloopwerk naar het einde beginnen. Maar Kickboksen is een sport en geen echt gevecht. Als ik Rico was zou ik altijd denken dat ik nooit 100% kampioen was, aan de andere kant ‘wie is dat wel’….. je tijd gaat altijd voorbij en nieuwe (jongere) en betere vechters staan op (records worden altijd gebroken). Als ik Badr was zou ik voor altijd het gevoel hebben dat de wereld aan mijn voeten lag maar ik het niet waar kon maken, maar aan de andere kant ‘wie kan wel alles waar maken in het leven’.

Search

BODHI DHARMA

Martial-arts school Bodhi Dharma
Kvk nr. 65484223
 
 
 

 
 

Erkend stagebedrijf

Kids Safe School

"Wij beschermen onze kids !"
 

 

Volg ons :
Instagram    
   

Sponsors

Layout Type

Presets Color

Background Image