Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
 
 
MARTIAL-ARTS  SCHOOL  BODHI  DHARMA
KEMPO - DJU-SU - KICKBOKSEN - TAICHI - KUBOTAN - MARTIAL FIT

 

Volleybaltoernooi 2018

Zaterdag 1 september is het weer zover, HET MOLENHOEK VOLLEYBALTOERNOOI 2018. Tevens het 25ste jaar dat dit toernooi georganiseerd wordt. 
Daar doen we traditiegetrouw weer aan mee. Schrijf je z.s.m. in!
Nadere info over het toernooi volgt nog...
De teams bestaan uit 6 spelers, waarvan minimaal 2 dames. Je moet wel minstens 16 jaar zijn om te kunnen deelnemen.
We hebben nu voor 1 team ingeschreven, dit kunnen we op korte termijn nog wijzigen naar 2.
Voor-en-na de les hangen we het net weer op!
Deelnemers Team-1:
Maarten Molenaar
Frans Koolen
Theo Kluts
Anneke den Hollander
Romee van der Linden
Floris van der Linden
Deelnemers Team-2:
Ronald van 't Hullenaar
Carolien
 
 
 

5 NIEUWE KEMPO MEESTERS

Martial-arts school Bodhi Dharma hield op zondag 1 juli 2018 de felbegeerde zwarte band examens.
Na gemiddeld 8 jaar trainen, waarvan de laatste 1.5 jaar extra intensief (4 tot 6 keer per week), was het moment daar voor de kandidaten.
Het intensieve examen duurde in totaal 5 uur. Daar kwam ook nog bij dat het extreem heet was die dag. Onderdelen van het examen waren: valbreken, stijlpatronen, standaard verdedigingen, moderne zelfverdediging, Budo wapens, breektesten, sparring, algemene kennis van martial-arts, wetskennis en naast lichamelijke beheersing ook mentale beheersing.
Dat leeftijd geen criterium is om een meester te kunnen worden in vechtkunsten werd duidelijk; de leeftijd van de kandidaten lag tussen 21 jaar en 65 jaar. De kandidaten lieten een hoge mate van perfectie zien. Ze zijn allen met vlag en wimpel geslaagd. Gefeliciteerd Romee van der Linden, Anneke den Hollander, Ronald van ’t Hullenaar, Hein Veld en Frans Koolen en welkom tot de bevoorrechte groep van Sensei’s.
Vaak wordt gedacht dat de band het doel is. Niets is minder waar. Het gaat om de weg van individuele progressie, het leren kennen van je eigen grenzen door extreem diep te gaan, het vormen van eigenschappen als zelfbeheersing en zelfverzekerdheid, het bewust worden dat je in staat bent technisch en motorisch zeer moeilijke technieken aan te leren en natuurlijk het kunnen verdedigen van jezelf en anderen als dat echt nodig is. Dit vormt je voor de rest van je leven.
Mentaliteit en discipline, ook als het extreem zwaar wordt, geven je doorzettingsvermogen in de rest van je leven. Iets wat we soms allemaal nodig hebben. Een Sensei staat altijd weer op, hoe zwaar of moeilijk het ook wordt.
De zwarte band is niet voor iedereen weggelegd. De druk wordt sommigen soms te veel, de toewijding die het vergt is voor sommigen soms te zwaar. Maar als je een doel in je leven hebt dat je echt wilt bereiken, is het nooit te laat om (opnieuw) te beginnen, dat bewijzen deze 5 sterke persoonlijkheden.

Filmpje is in de maak. Ook actie foto's verschijnen snel.

Senioren examen

Senioren examens Shaolin Kempo Kung-fu

Op 29-6-2018 gingen 5 senioren op examen tijdens de les.
Ron en Gijs liepen een schitterende 1e kata, en dat voor beginners die nog wit hadden!
Ronak was ook duidelijk gevorderd en toe aan het nieuwe niveau.
Theo maakt nog steeds progressie.
En Eric, met zijn duidelijke eigen stijl van bewegen, liet vlekkeloos alles zien.


We zijn erg trots op jullie, gefeliciteerd:

Geel: Ron ten Broek en Gijs Vermeulen
Oranje: Ronak el Ahmad

Groen: Theo Kluts

Blauw 1: Eric Albers

 

Update documenten

Er zijn nieuwe updates verschenen van het KEMPO BOEK BASISTECHNIEKEN  en van de STAMBOOM ( Lerarenlijn) van Martial-arts School Bodhi Dharma.

Kung-fu les in China...

Verslag van een traditionele kung fu les in China

Geschreven door Anneke

Eind mei was ik voor een werkbezoek in China, in de miljoenenstad Chengdu in de Sichuan provincie. Hoewel mijn bezoek maar kort was (3 dagen) en het programma van mijn werkbezoek zeer intensief, was ik in de gelegenheid om op zondagmiddag een traditionale kung fu les te volgen bij een Chinese kung fu school. De kung fu school die ik bezocht – Kung Fu Family – is sterk gericht op westerlingen, met het grote voordeel dat er in het Engels les wordt gegeven.

De kung fu school is gelegen op de berg Mulan Mountain. Er is een grote trainingsfaciliteit in de open lucht, en via een trap op de berg kom ik een kleine trainingszaal binnen. Boven de  trainingszaal zijn enkele slaapverblijven. De meeste leerlingen verblijven bij deze school intern, en kunnen hier of bij de meester thuis overnachten. De leerlingen blijven vaak voor een langere periode: van enkele weken, tot maanden of zelfs jaren. Het programma voor interne leerlingen bestaat uit 2 trainingen van 2 uur per dag, 6 dagen per week.

Bij aankomst word ik hartelijk ontvangen door Sifu Li. De meester en zijn leerlingen hebben in de ochtend al 2 uur getraind, en ik kom vlak na hun lunchpauze binnen. We beginnen met een thee ceremonie, waarbij pu-er thee wordt opgeschonken door zijn leerlingen. Sifu Li vertelt dat de thee ceremonie het eerste is wat hij nieuwe leerlingen leert. Pu-er thee is goed voor de spijsvertering en een goede voorbereiding op de training die komen gaat.

   

Sifu Li begint meteen uit te leggen dat kung fu in China eigenlijk helemaal geen kung fu heet, maar wushu. Kung fu betekent letterlijk ‘grote vaardigheid’; wushu betekent ‘vechtkunst’. Kung fu kan slaan op het met grote vaardigheid uitvoeren van gevechtstechnieken, maar bijvoorbeeld ook met perfectie uitvoeren van een thee ceremonie. De term kung fu werd bekend door de films van Bruce Lee, die daarmee waarschijnlijk refereerde naar het met perfectie uitvoeren van zijn vechtkunst. De westerse Bruce Lee films werden populair bij de moderne Chinezen, die door deze films ook de term kung fu gingen gebruiken. De term kung fu wordt dus eigenlijk pas enkele tientallen jaren gebruikt, terwijl de term wushu al duizenden jaren oud is. Er zijn vele kung fu stijlen in China. Ze kunnen o.a. opgedeeld worden in stijlen die ten noorden en ten zuiden van de gele rivier beoefend worden. Bij Kung Fu Family beoefenen ze een zuidelijke stijl.

Na de thee ceremonie beginnen we met de training. Sifu Li geeft eerst uitleg over de groet, die erg lijkt op de groet die wij bij kempo gebruiken. De vuist staat voor het gevecht, de open hand staat voor goede bedoelingen of vrede. Door de vuist en de open hand samen te brengen laat je zien dat je vrienden bent. Ook wordt de etiquette tijdens de les uitgelegd. Als de meester tijdens de les iets uitlegt dan sta je met voeten op schouderbreedte, met de linkerhand op de rechterpols. Hierdoor toon je respect, maar ben je ook meteen in parate houding om een aanval te pareren.

De training van 2 uur is volledig gefocusd op het leren van kung fu standen. We lopen een patroon waarin 12 kung fu standen verwerkt zijn.  Het patroon wordt stap-voor-stap opgebouwd, en elke stand wordt in detail uitgelegd, met Chinese benamingen. Sommige standen moeten enkele minuten vastgehouden worden, waardoor ze een goede training zijn voor spierkracht en balans. Sifu Li vertelt dat bij zware trainingen een stand soms zelfs 40 minuten lang vastgehouden moet worden. Sommige standen zijn heel vergelijkbaar met de standen die we in het kempo gebruiken, zoals ma bu (paardrijdstand), xu bu (kat stand) en du li bu (kraanvogelstand). Andere standen zoals xie bu (rust stand) zijn complexer, waarbij het rechterbeen en linkerbeen gekruist zijn, en de rechterknie achter het linker een wordt geklemd; je kunt dan als het ware gaan zitten om uit te rusten. Waar we bij het kempo de technieken strak uitvoeren, worden alle technieken in het traditionele kung fu veel vloeiender uitgevoerd. Het is belangrijk om goed op je houding te letten en je rug altijd recht te houden. Zie foto’s en filmpje om een indruk te krijgen van de kung fu les.  

De training sluiten we af met een thee ceremonie. Het was een geweldige ervaring om mee te kunnen doen aan een traditionele kung fu training in China. Ik zou dit zeker nog eens willen doen, maar dan wel meer dan één les! Het was een mooie verdieping naar de oorsprong van (delen van) het Shaolin kempo kung fu, en daarmee een geweldige voorbereiding op het zwarte band examen!    

     
   Klik HIER voor het FILMPJE..  

 

 

Search

BODHI DHARMA

Martial-arts school Bodhi Dharma
Kvk nr. 65484223
 
 
 

 
 

Erkend stagebedrijf

Volg ons :
   
   

Sponsors

Layout Type

Presets Color

Background Image