Inloggen

Inloggen op uw account

Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
 
 
MARTIAL-ARTS  SCHOOL  BODHI  DHARMA
KEMPO - DJU-SU - KICKBOKSEN - TAICHI - KUBOTAN - MARTIAL FIT

 

 

BLACK DRAGON GYM

KICKBOKSEN - MMA - MARTIAL-FIT - ZAKTRAINING - RECREATIEF - WEDSTRIJDEN

BLACK DRAGON GYM is onderdeel van Martial-arts School Bodhi Dharma.
Al onze trainingen worden gegeven op recreatief niveau, met één uitzondering :
Bij Kickboksen bestaat ook de mogelijkheid tot het meedoen van wedstrijden.

 • De normale kickbokstrainingen zijn op recreatief niveau. Beginners en gevorderden trainen met elkaar. Dit gebeurt met respect voor elkaars vermogens. De trainingen zijn intensief en daardoor erg geschikt voor het opbouwen van een goede conditie. Er is veel aandacht voor de basis. We gebruiken tijdens onze trainingen kussens, stootzakken en een (kick)boksring.

  De mogelijkheid tot het meedoen aan wedstrijden bestaat ook. De wedstrijdvechters krijgen naast de reguliere trainingen extra wedstrijdtrainingen. Wij zijn aangesloten bij de WFCA (Rings, NKBB). De trainer is gediplomeerd NKBB trainer.

  Door onze opzet is het mogelijk voor iedereen om mee te doen, jong/oud, licht/zwaar, man/vrouw, enzovoort. Je bepaalt je eigen grenzen. Kickboksen is er bij ons vanaf 12 jaar.

  De wedstrijdvechters worden bij de wedstrijden ingedeeld volgens de W.F.C.A. gewichtsklassen:

  W.F.C.A. Gewichtsklassen

  Gewicht klasse Gewicht in Kg.
  Junior Bantamweight - 52,16
  Bantamweight - 53,52
  Junior Featherweight - 55,34
  Featherweight - 57,15
  Junior Lightweight - 58,97
  Lightweight - 61,23
  Junior Welterweight - 63,50
  Welterweight - 66,68
  Junior Middleweight - 69,85
  Middleweight - 72,57
  Super Middleweight - 76,20
  Light Heavyweight - 79,38
  Super Light Heavyweight - 82,55
  Cruiserweight - 86,18
  Heavyweight - 95,00
  Super Heavyweight + 95,00


MMA betekent Mixed Martial Arts. Dit betekent dat het bestaat uit technieken van verschillende vechtkunsten. Grotendeels bestaat MMA uit kickbokstechnieken, werptechnieken (take-downs) en grondgevecht (grappling). Wij beoefenen dit op recreatief niveau en doen niet mee aan MMA wedstrijden. Techniek staat bij ons voorop en tijdens het sparren (oefengevecht) vermijden we blessures.

Martial-arts trainingen bestaan veelal ook uit gevarieerde conditietrainingen waarbij het gehele lichaam getraind wordt. Vooral oefeningen met eigenlichaamsgewicht en intervaltrainingen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Zomers wordt er buiten getraind. De training bestaat dan voornamelijk uit een combinatie van hardlopen, partneroefeningen, gebruik van wat de natuur biedt (heuvels, los zand paden, boomstammen) en vaak ook een deel technische (martial-arts) oefeningen. Wij noemen dit martial-fit en geven deze trainingen al 10-tallen jaren.

Stootzaktraining leent zich uitermate om het uithoudingsvermogen te trainen en is dan ook vooral een cardiotraining. Natuurlijk wordt ook je techniek beter, je lichaam soepeler en worden je spieren sterker. Iedereen die wel eens een stootzaktraining heeft gevolgd weet dat je na een paar minuten al begint te zweten en dat je niet continu op volle snelheid bezig kunt zijn. Daarom beginnen onze trainingen met rustige combinaties om warm te worden. Daarna gaat de intensiteit omhoog met enkele pittige combinaties. Als afsluiting bouwen we af met nieuwe technieken en enkele vrije rondjes op tijd. De training eindigen we met rekken, juist als de spieren warm zijn kun je ze goed rekken. Naast dat dit een goede cooling-down is wordt je zo ook soepeler en flexibeler. De training duurt maximaal 45 min.

BODHI DHARMA

Martial-arts school Bodhi Dharma
Kvk nr. 65484223
 
 
 

 
 

Erkend stagebedrijf

Volg ons :
Instagram    
   

Kids Safe School

"Wij beschermen onze kids !"
 

 

Sponsors

 

Layout Type

Presets Color

Background Image